Hacamat Bölgeleri

Omuzlar :
Akciğer hastalıklarına yüksek tansiyon, baş ağrısı, baş dönmesi, kireçlenmeler, boyun fıtığı, koldaki ve omuzdaki ağrılara, hormon dengesizliklerine iyi gelmektedir.

Kafa Arkası : 
Bu bölgeye can kurtaran da denmektedir, efendimiz sav ”kafadan hacamat olmak her hastalığın şifasıdır” buyurmuştur.

Psikolojik hastalıklara, kulakta olan ağrılara ve çınlamalara, başta olan ağrılara, sedef, saç dökülmesi, gözde ki problemlere, ağız diş etleri, başlangıçta ki katarakta faydalı, kronikleşmiş katarakta faydası olmaz.


Kulak arkası :
Kulaklarımıza, burna, boğaz ve göz hastalıklarına, ön dişler ve köpek dişlerine, guatr ve lenflerdeki problemlere iyi gelmektedir.

Yüz ve Alın: 
Sinizüt, diş ve dişeti rahatsızlıkları, göz kusurları ve göz hastalıkları, cilt güzelliği gibi hastalıklara şifadır.

Kürek Kemikleri arası :
Kalp, pankreas, safra kesesindeki problemleri tedavi etmektedir.

Bele hacamat :
İdrar kaçırmaya beldeki ağrılara, bel fıtığına, böbrek hastalıklarına, erkek ve kadınlarda bulunan hastalıklara.

Kuyruk Sokumunda Hacamat : 
Prostata, hemeroide, adet düzensizliklerine, fil hastalığına.

Dizlere hacamat : 
Dizdeki hastalıklara, romatizmaya, kireçlenmelere, hemeroide, varislere, baldır ve ayaklardaki yaralara, mide karaciğer, safra kesesei ve böbrek hastalıklarına.

Ayak Bileği Dış Kısmı : 
Siyatik, ağrılara, varis, gut ve fil hastalıklarına

Ayak Bileği İç Kısmı : 
Adet düzensizliğine ve basura çok faydalıdır
.







2. olarak burada direk noktalar burdan bakılıp söylenebilir lakin bunun kesin kararını yine haccam veya haccame verecektir. Bazen insanın başı ağrıyabilir lakin burada sırttan veya omuz başlarından hacamat yapılması gerekebilecektir. Çünkü tetikleyici olan yine o bölge olacaktır.


Hacamatta en faydalı noktalar:
1-    En faydalı yer Kâhildir (İki kürek arasının 10 cm üstü).
2-    Sonra Ehdeayn (2 kulak arkası).
3-    Sonra kalbin arkasıdır (Şeytanın vesveselerine karşı kalbin arkasından yapılan hacamat çok faydalıdır.)

Kafa arkası (can kurtaran): Ruh hastalıklarına, psikolojik problemlere, kulak ağrısı ve çınlamasına, baş ağrısına ve dönmesine, yara, egzama, uçuk, sedef ve saç dökülmesine, göz ve göz kapakları, ağız, diş, diş et­leri ve burun hastalıklarına iyi gelir. Yeni başlayan katarakt için çok faydalı, fakat eski katarakt için zararlıdır.

Ense çukurunun altı (boyun): Göz ve göz kapağı hastalıklarına (arpa­cık, göz kapağı ağrıları ve ödemi), ağız kokusuna, diş ve diş eti hasta­lıklarına, tiroid ve lenf bezi hastalıklarına,

  • Kulak altı ve biraz arkası: Kulak, burun, boğaz ve göz hastalıklarına, ön dişler ve köpek dişlerine, baş ağrılarına, karaciğer ve safra kesesi san­cılarına, baş titremesine

  • Omuzlar: Akciğer hastalıkları ve yüksek tansiyon, baş ağrısı ve baş dönmesi, kepek, saç dökülmesi, boyun kireçlenmesi ve fıtığı, kol-omuz ağrıları, hormon dengesizliğine,

  • Kürek kemikleri arası (tam ortaya değil, biraz yukarı): Akciğerler, kalp, pankreas ve safra kesesi hastalıklarına

  • Kürek kemikleri altı: Bel ağrısına ve bel fıtığına, karın ağrısına, mide ve karaciğer hastalıklarına
    • Bel: İdrar tutamama, bel ağrısı ve fıtık, böbrek ve kadın-erkek hastalıklarına

    • Kuyruk sokumu: Prostat ve fil hastalığına, basura, adet düzensizliğine çok iyi gelir

    • Dizlerin üstü ve altı, iç ve dış kısımları: Diz ağrısı ve diz hastalıklarına, adet düzensizliğine, basur, varis, baldır ve ayak yaralarına, mide, karaciğer, safra kesesi ve böbrek rahatsızlıklarına,

    •    Baldırlar (arka kısmı): Yüksek tansiyon, sedef, fil, idrar yolları ve böbrek hastalıklarına, baş ağrısına, baldır ve ayak ağrılarına ve buralardaki yaralara,
      • Ayak bileği dış kısmı: Siyatik ağrılarına, varis, gut ve fil hastalıklarına
      • Ayak bileği iç kısmı: Adet düzensizliği ve basura çok iyi gelir.

      • İki çukurdan yani ense çukuru ve bıngıldaktan (kafa tepesi çukuru), ha-camat yapılmaz. Yapılırsa, unutkanlığa hatta deliliğe sebep olabilir. 
      • Kafa arkasından, ense çukurunun altından (boyun), kulak arkası bölgelerden sık hacamat yapılmaz. Görmenin zayıflamasına sebep olabilir. Bu durumda hacamat ilk 2-3 defa 2 hafta ara ile, sonra ayda bir yapılabilir.
      Bir insan bünyesine, dayanıklılığına ve vücudunun kan oranının azlığına yada çokluğuna göre 1 yerinden, 4 yerine kadar aynı anda hacamat olabilir.
    • Hacamat “Tarama Hacamatı” şeklinde yapılacak ise sırayla yukarıdaki şekilde belirtilen bölgelerdeki noktalardan belirli aralıklarla hacamat yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder