DÜZİÇİ HACAMAT, DÜZİÇİ DE HACAMAT YAPAN YERLER

Tedavi kuru yani kupa tedavisi veya kanli yani islak hacamat olarak yapilabilir. Hacamat, deri altındaki birikmiş, damarda dolaşmayan, atıl kalmış, vücuda zararlı ve biriktiği noktada ilgili organa zarar veren pis kanın vücuttan dışarıya atılması işlemidir. Deri bir neşter ile hafifçe çizilir ve üzerine ağzı geniş bir cam kavanoz (eskiden bu işlem için boynuz kullanılırmış) kapatılarak emici güç etkisi oluşturulur ve kirli kan vücuttan çıkarılır. Bu yöntem vücudun değişik yerlerine uygulanılmakta ve hasta organa yakın yerler özellikle tercih edilmektedir.
Peygamberimizin tavsiye ettigi tedavi yöntemlerinden biriside Hacamattir. Zira Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bir kaç hadisinde hacamatın önemini belirtmiştir. Hacamat Allah’ın izni ile hastalıklardan koruyan ve yakalanılmış hastalıktan kurtulmak için Peygamberimiz tarafından ümmetine tavsiye edilmiştir.Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde: İsra ve Mirac’a çıktığım zaman geçtiğim her melek topluluğu bana şöyle dediler; “Ey Muhammed! Mutlaka (ümmetine) hacamatı tavsiye et.” buyurmaktadır. (Ahmed, Tirmizi, İbn. Mace ve Hakim) Başka bir hadiste; Rasulullah (s.a.s) şöyle buyuruyor: “Her bir melek topluluğunun yanında geçtiğimde, Melekler bana, Ey Muhammed! Ümmetine hacamatı emret.” (Tirmizi sahih senetle.)Peygamberimiz baş ağrısından dolayı alnının her iki yanından, zehirlenmeden dolayı her iki omuz başı arasından, topuğundaki bir incinmeden dolayı da ayağının üzerinden kan aldırmıştır.
-Kulunç -Kas Agrilari -Bel Agrilari -Miyofasiyel sendrom -Yumuşak doku romatizması -Tonsillitis (Bademcik iltihabi) -Karın ağrıları -Adet bozuklukları -Menopoz -Migren -Baş dönmesi -Baş ağrısı -Depresyon -Hafiza zayifligi -Alzheimer –Hipertansiyon gibi hastalıklar için hacamat son derece önemlidir ve etkilidir.

Hacamattan önce; - 2-3 saat önceside bir şey yemeyiniz. - Unutkanlik icin Hacamat olacaksaniz Oruclu olmanizi tavsiye ederim. - Bir gün öncesi cinsel aktivitelerden uzak durunuz. - Hacamat günü vucudu aşırı yoracak ve halsiz bırakacak ağır işler yapmayiniz. - Şeker, kansızlık, hemofili, kan inceltici ilaclar kullaniliyorsa mutlaka Hacamati yapacak Doktorunuzu bilgilendiriniz. - Hacamat sırasında konuşmamak, hacamat olurken meditasyon yapmak (Tefekkür, Dua v.s) cok faydalidir. Hacamattan Sonra; - Yarim litre Su icilmeli, Seker hastaligi yoksa Bal Serbeti icilebilir. - 24 saat süre ile yağlı hazmı ağır gıdalar ve hayvansal gıdalar (et,süt ve süt ürünleri,yumurta gibi) tüketilmemesi tavsiye edilir. - Hacamattan sonra 24 saat gerekmedikçe banyo yapılmaması mutlaka banyo yapmak gerekirse banyodan sonra hacamat kesilerinin tekrar kapatilmasi tavsiye edilir. - Hacamattan sonra 24 saat cinsel iliskiden kacinmak gerekir. - Hacamat günü agir bedensel islerden uzak durulmali. - Hacamat sonra mecbur kalmadikca ilk 2 saat uyumamali.
Hacamat eğer hastalık tedavisinden ziyaede sadece sünnet için yaptırılacaksa ayın ikinci döneminde özellikle 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27 gibi tekli günlerde yaptırılması tavsiye edilir. Hastanin sikayetlerinin tekrar ortaya ciktigi zaman hacamat yaptirma zamanidir. Uzun süreli tedavi protokollerinde 4-6 haftada bir yapilabilir. genel saglik icin yilda iki sefer cok faydali olur. Ancak HACAMAT kişide mevcud olan bir hastalıktan dolayı yapılacagı zaman ayın her günü ve her saati yapılabilir. Tedavi için beklenilmez.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder