Hacamat neden aç yapılır ?

HACAMAT NEDEN AÇ İKEN YAPILMALIDIR

Hacamat aç karnına yapılır; Takribi 4 5 saat öncesi yeme içme bırakılır.
Tok karnına yapılan hacamat bir çok hastalığa neden olur.
Vücutta takribi 6-7 litre kan olup yemekten sonra takribi 3-4 litre kan sindirim işlemini gerçekleştirmek için görevlendirilir. Bu durumda kan basıncı düşmesi ve kan dolaşım hızının yavaşlaması nedeniyle hacamat ile toksik maddeleri temizlemek zorlaşır. Hatta zararlı bile olur.
Çünkü; tokluk halinde kan, karın boşluğunda göllendiği için hayati merkezlerimiz olan beyin ve kalbin beslenmesi zayıflamıştır. Böyle durumlarda hacamat yapılınca beyne, kalbe ve diğer hayati hormon ve enzim yapan bezlere giden kan hacmi iyice düşer.
Asgari 24 saat öncesinden hayvansal gıda alınmaz.
Zira hayvansal gıdalar protein ihtiva eder, kanı koyulaştırır. Hayvansal perhize dikkat edilerek yapılan hacamat daha faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder