Hacamatın diğer faydaları

Kılcal damarların, büyük atardamarın, toplardamarların temizlenmesine sebep olur ve kan dolaşımını güçlendirir. (Yaklaşık olarak hastalıkların %70’inin sebebi, yeterli derecede kanın düzenli olarak organlara ulaşmamasıdır.)

Eklemleri ve mafsalları temizleyip rahatlatır. (Özellikle ayaklarda tesiri açıkça görülür.)

Kan, safra, balgam gibi salgıları temizler.

İç organlara ait refleksleri geliştirip çalıştırır, böylece beynin, sinir sistemine ait dikkatini artırarak lazım olan emirleri vermesini sağlar.

Bölgesel kan dolaşımını kuvvetlendirir.

Bedenin genel bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Bu da özellikle kemikteki bağışıklık bezesini kuvvetlendirmekle hâsıl olur.

Hormonları düzenler.

Beyne ait organların canlılık kazanmasını sağlar. (Hareket, konuşma, işitme, algılama, ve hafıza güçlerini artırır.)

Bezlerin özellikle hipofiz bezinin canlanmasına vesile olur.

Sinirsel gerilimi kaldırır. (Özellikle başta ve baş ağrısına sebep olan şeylerde.)

Vücudun dışında oluşan kan pıhtılaşmalarını (toplanlamalarını) çekip almak işlemi, pıhtılaşmadan çıkarmak suretiyle yapılır.

Kortizonun sırlarından birisi de ağrıyı gizleyebilmesi, protoplazmayı kontrolü altına alıp patlatmamasıdır. Bu şekilde prostat maddesi çıkmamış olur. Fakat protoplazmaların patlamaması bedenin tabiatına aykırıdır. Birçok zararlara sebebiyet verir. Hacamat tedavisinde ise aynı netice bedene zarar vermeden sağlanır.

Hacamat vücuttaki fazla asitleri ve kan yoğunluğunu artıran etkenleri çeker alır.

Mısırlı Doktor Macide Amir’in araştırmaları sonucunda ulaşabildiği hacamatın faydaları şunlardır;

a) Hacamat, kandaki tabii kortizon yüzdesini artırır.

b) Oksitlenmeye karşı maddeleri etkiler, harekete geçirir.

c) Hacamat, kandaki zararlı kolesterol (LDL) yüzdesini azaltır ve yine kandaki yararlı kolesterol (HDL) seviyesini yükseltir.

d) Hacamat kandaki üremi hastalığı seviyesini düşürür.

e) Hacamat, bedendeki normal (tabii) morfin seviyesini yükseltir.

Ayrıca vücuttan kan çıktığı için yeni kan üretme mekanizması harekete geçer. Hacamatın diğer bir tesiri de bozulan vücut dengesini (ağrı, kasılma ve kan dolaşımının engellenmesi gibi) tekrar normale getirmesidir.

Hacamattan Osmanlı döneminden kalma kaynaklarda şu şekilde bahsedilmektedir: “…ve dahî hacamat, hafızın hıfzını ve aklını ziyade edip bozulan kanı giderir. Göze cila verir. Beli kuvvetlendirir. Baştan hacamat olmak yedi hastalığa fayda verir: Delilik, Cüzzam, Beras, Nüas, Şüda, Veceufferris, Veceulayn.”16

15) Mustafa İmam, el-Hacamat-ı Allâc-ı Nebevî

16) Osman bin Musa Eskişehîri, Şifâü’l Ebdân

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder