Sıcak ve Nemli Besinler: (Sovdaviler için)
Yoğurt, tereyağı, taze inek ve koyun sütü
Ananas, kuru ve taze incir, üzüm, hurma, kaysı, kiraz, armut, tatlı elma, siyah kuru üzüm, kavun, acur, turp, havuç, patates, şalgam
Buğday ve fasulye çeşitleri
Karides, tavuk, ciğer, paça, kuzu, hindi, dil
Badem, fıstık, kavun çekirdeği, susam, üzüm pekmezi, susam yağı, acı badem yağı, tahin, inek yağı, kuyruk yağı
Sıcak ve Kuru Besinler: (Balgamiler için)
Eski peynir, patlıcan ve yeşil biber
Mango, ayva, zeytin ve hindistan cevizi
Pancar, soğan, sarımsak, arpacık soğanı
Pancar yaprağı, yarpuz, nane, yeşil soğan, reyhan, tarhun otu, dere otu, çemen otu, ısırgan otu, lahana, tere, maydanoz, rezene, kereviz
Çavdar, nohut ve pirinç
Geyik, ördek, bıldırcın, deve, horoz, deve kuşu, serçe, keklik eti ve kebap
Kaju, acı badem, fıstık, çam fıstığı, kabak çekirdeği, ceviz, fındık
Kekik, üzerlik, yeşil ve siyah çay, hardal, tarçın, biber, zerdeçal, zencefil, kimyon, kakao, safran, vanilya, çörek otu, tuz, kakule
Bal, zeytin yağı, kızartma türleri
Soğuk Ve Kuru Besinler: (Demeviler için)
Muşmula, erik, ekşi nar, ekşi elma, limon, greyfurt, ağaç kavunu, iğde, ahududu, sarıçalı, alıç
Ravent, kişniş
Darı, kuru bakla, pirinç, arpa, mısır, mercimek
İnek eti, keçi eti, böbrek, sakatat
Kenevir, sumak, nişasta ve kahve
Sirke, kanula, mısır ve bitkisel yağlar
Soğuk ve Nemli Besinler: (Safraviler için)
Taze peynir, kaymak, ayran, yoğurt
Salatalık, kabak türleri, domates, karpuz ve balkabağı
Çilek, erik, portakal, tatlı nar, zerdali, şeftali, tatlı limon, mandalina, kivi, nar suyu.
Patates, ıspanak, bamya, mantar, marul, yeşil fasulye, beyaz hindiba ve semizotu, taze bakla ve bezelye.
Balık çeşitleri ve koyun beyni.
Kabak çekirdeği, haşhaş, karpuz çekirdeği ve gülsuyu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder